Amashito Wild

€ 3,95

Amashito Wild

€ 3,95

Amashito Wild, ook bekend als 'Mashito' en 'Amash', is een wilde variëteit uit Mexico. De planten worden groot en produceren goede opbrengsten van Piquin-type pepers die groen beginnen te worden en rood worden. Als ze volledig rijp zijn, worden ze zacht en vallen ze gemakkelijk van de kelk af. Deze soorten pepers zijn bekend onder vele namen in Mexico en worden vaak gebruikt om sauzen en salsa's op smaak te brengen. Qua pittigheid komt het overeen met de pittigheid van een Chiltepin.

 

Capsicum Annuum 

50.000 - 100.000 Scoville Heat Units

10 zaden

 

 

Als je een chili plant als ornament wilt, moet je deze zeker kweken! Past perfect in het keukenraam of op de keukentafel. Werkt ook geweldig om te koken! De chilipepers zijn ook makkelijk te drogen.

 

Capsicum Annuum

100,000 - 225,000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

 

🇬🇧

If you want a chili plant as an ornament, you should definitely grow this one! Fits perfectly in the kitchen window or on the kitchen table. Also works great for cooking! The chili peppers are also easy to dry.

 

Capsicum Annuum

100,000 - 225,000 Scoville Heat Units

Content: 10 seeds

Eeuwenlang gekweekt in Bolivia (Midden-Zuid-Amerika), is de Boliviaanse Rainbow Chili een verbluffend mooie plant. De pepertjes beginnen  paars en worden geel tot oranje tot rood, met alle stadia van de peper in één keer op de plant aanwezig, waardoor het een heldere en kleurrijke toevoeging is aan je tuin of je huis.

Capsicum Annuum

10.000 - 30.000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

Cayenne Red

€ 1,95

Cayenne Red

€ 1,95

Deze Cayenne - type  heeft de ideale smaak en gierige hitte voor koken in Aziatische stijl.
Werkt goed met zowel vers als poeder. Ideaal voor buitenkweek.
Geeft altijd mooie opbrengsten. Groeit zeer goed, zelfs in kleinere potten!

Capsicum Annuum

30,000 - 50,000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

Een compacte plant vol met prachtige ronde pepertjes. De pepertjes kleuren van donkergroen naar geel, zijn zeer smakelijk en pittig!

De naam betekent: stierenhoorn en verwijst naar de lange vorm van dit zeer zoete ras: de lengte kan wel 25 cm worden! De vruchten zijn zowel groen als geel (rijp) te oogsten: hoe geler hoe zachter en zoeter.

Capsicum Annuum 

Inhoud: 10 zaden

Paprika 'Corno Rosso' of 'Rode Hoorn' is een hoge, krachtige groeier die hoornvormige paprika's produceert met een lekkere zoete smaak. De paprika's zijn eerst groen en krijgen pas later, tijdens het rijpen, hun intens rode kleur en kunnen wel 25 cm lang worden!

Een heirloom paprika uit Spanje, die erg zoet en fruitig smaakt. De paprika’s worden ongeveer 20 cm lang en kleuren van groen naar rood. Ze kunnen soms wel 450 gram wegen. De plant wordt ongeveer een meter hoog.

Capsicum Annuum

Inhoud: 10 zaden

Jalapeño

€ 1,95

Jalapeño

€ 1,95

De Jalapeno is een van de meest bekende chilipepers. De meeste Jalapeno's zijn mild, maar er zijn hetere soorten. Deze chilipeper is genoemd naar de Mexicaanse stad Jalapa. In Mexico wordt de Jalapeno, Cuaresmenos genoemd. Door de dikke vruchtwand zijn ze moeilijk te drogen en daarom worden ze, wanneer ze rijp zijn, vaak gerookt en gedroogd boven hardhout. Dit produkt heet Chipotle. De jalapeno's hebben een unieke smaak. De commercieël gekweekte Jalapeno's worden vaak ingeblikt of ingemaakt. De Jalapeno's kun je vers in salsa's gebruiken of in ringen snijden voor bij nacho's. Ook zijn ze heerlijk in soepen, stoofpotjes of op pizza's. Ze worden  vaak gevuld met gehakt of kaas. De Jalapeno's zijn in groene staat goed te eten en is iets zoeter wanneer ze rood zijn verkleurd. Ideale peper voor in de keuken!

Capsicum Annuum 

2.500 - 8.000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

Dit is een zeer zeldzame annuum heirloom jalapeño-strain die als het ware een honing meloen-look hebben! Ondanks hun vreemde uiterlijk hebben ze een heerlijke aardse, rijke smaak met weinig pittigheid. Dit zijn niet je typische jalapeños in de supermarkt! Ze bieden een smaakprofiel dat je gewoon niet krijgt van veel van de hybride soorten die er nu zijn.

Capsicum Annuum 

7.500 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

 

Joe's Round

€ 2,25

Joe's Round

€ 2,25

Joe's Round ,ook bekend als Ammazzo, een Italiaans woord voor ‘boeket’ dat 'klein boeketje' betekent. De kleine chilipepers, die van donkergroen tot rood rijpen, zijn mild tot medium heet. Ideaal voor de teelt in potten, in de tuin of zelfs in de vensterbank. Dit is het ronde pepertje, dat gebruikt wordt als heet inmaakpepertje met kaas of knoflook! Dr. Carolyn Male (van de Sestitofamilie van Troy, New York) introduceerde in 1996 deze prachtige, compacte en rijkdragende pepertjes. De planten dragen clusters van 2 cm ronde vruchten, die van diepgroen naar helderrood rijpen. Ook heerlijk voor inzuren of voor verse salsa.

Capsicum Annuum

Inhoud: 10 zaden

 

🇬🇧

Joe’s Round peppers are also known as Ammazzo, an Italian word for ‘nosegay’ that means “small bunch of flowers.” The name couldn’t be more appropriate for this heirloom variety which produces clusters of small, marble-like peppers. The little peppers, which ripen from dark green to red, are edible, and the flavor ranges from mild to medium-hot; however, most gardeners grow Joe’s Round pepper plants for their ornamental value. In fact, this heirloom pepper is great for growing in containers.

Capsicum Annuum

Contain: 10 seeds

 

Jubilandska

€ 2,00

Jubilandska

€ 2,00

Blokpaprika ‘Jubilandska’ is een zoete paprika met langwerpige vruchten. De vruchten zijn in een jong stadium groen en gaan bij rijping over in rood. Jubilanska is een laagblijvende soort waarbij snoeien niet nodig is.

 

Capsicum Annuum 

Inhoud: 10 zaden

Kápia

€ 1,95

Kápia

€ 1,95
  • De Kápia vind haar origine in Hongarije, Kápia betekend 'rode peper' Deze lekker zoete paprika word meervoudig in de Hongaarse-, maar ook in de Spaanse keuken gebruikt. De paprika's zijn perfect voor te grillen en om op te vullen!

 

Capsicum Annuum

Inhoud: 10 zaden

 

🇬🇧

The Kápia finds its origin in Hungary, Kápia means 'red pepper' This deliciously sweet pepper is used multiple times in Hungarian and Spanish cuisine.The peppers are perfect for grilling and filling!

 

Capsicum Annuum

Content: 10 seeds

 

 

 

 

Marbles

€ 2,50

Marbles

€ 2,50

 

Een van de mooiste sierplanten die er is!
Een compacte plant met een mooie vorm en een fantastisch uiterlijk! Dit alles samen maakt de Marbles een echte must-have.
Zeer eenvoudig te kweken, ook ideaal voor beginners.
De chilipepers zijn niet scherp en hebben een aangenaam aroma in vergelijking met veel andere siervariëteiten.
Deze planten zijn een echte blikvanger!

Capsicum Annuum

250 - 500 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

 

 

🇬🇧

One of the most beautiful ornamental plants there is!
A compact plant with a beautiful shape and a fantastic appearance! All this together makes the Marbles a real must-have.
Very easy to grow, also ideal for beginners.
The chili peppers are not sharp and have a pleasant aroma compared to many other ornamental varieties.
These plants are a real eye-catcher!

 

Capsicum Annuum

250 - 500 Scoville Heat Units

Contains: 10 seeds

Oda

€ 1,95

Oda

€ 1,95

Middelgrote conische en geblokte paprika van ongeveer 6 op 10 cm.
De vruchtvorm is iets variabel.

Rijpen van geel-wit naar helder violet om uiteindelijk af te rijpen naar rood.
De kleurentransformatie is indrukwekkend.Dikwandig krokant vruchtvlees, sappig en zoet zonder enige hitte.Compacte planten met hoge aantallen vruchten redelijk vroeg in het seizoen.

Capsicum Annuum

Inhoud: 10 zaden

Peppechia

€ 2,95

Peppechia

€ 2,95

Pepecchia 

Een zoete, mild pittige ronde chilipeper die qua smaak en vorm veel lijkt op de 'Peppadew'. De pepers lijken ook erg veel op tomatillo's. De struikvormige planten worden ongeveer 100 centimeter hoog. Pepecchia-pepers kunnen, net als 'Peppadew', gevuld worden met roomkaas en daarna in olie ingemaakt worden.

 

Zeldzaam!

Capsicum Annuum

0 - 5.000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

Een zeer productief Italiaans pepertje, 2 cm lang en 1 cm dik. De pepertjes rijpen van groen naar rood en groeien in trosjes bij elkaar. Heet als een tabasco en ideaal om te drogen en tot poeder te vermalen.

 

Capsicum Annuum

30.000-70.000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

De Pico de Pajaro komt uit Yecora, Sonora Mexico. Ze hebben de bijnaam 'Birds Beak' omdat ze soms een lichte kromming hebben aan het einde van de peper. Ze hebben fruitige tonen en een gemiddeld jalapeno-warmteniveau. Geweldig als een verse salsa Chili, maar de smaak zal elk gerecht vers of gedroogd verbeteren. De Pico de Pajaro-pepers  zijn ongeveer een centimeter breed en 4 tot 6 centimeter lang. Ze rijpen van groen tot donkerrood en zijn zeer productief. De Pico de Pajaro-chili-planten worden ongeveer 1 tot 1.20 meter hoog.

 

Capsicum Annuum

5.000 - 30.000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

Poblano

€ 2,49

Poblano

€ 2,49

De Ancho Poblano is het beste te beschrijven als een paprika met een mild pittige bite. Het ziet eruit als een lange, brede paprika, met een subtiele pittige smaak. Oorspronkelijk komt de Poblano uit Mexico en het is dan ook een bekend product in de Mexicaanse keuken. Het heeft twee namen, Ancho & Poblano, de verse variant heet Poblano en de gedroogde variant Ancho. Om verwarring te voorkomen noemen wij het Ancho Poblano. De Poblano wordt vaak gevuld met de lekkerste dingen en/of gegrilld.

 

Capsicum Annuum 

1.000 - 1.500 Scoville Heat Units 

Inhoud: 10 zaden

Purple Prince

€ 2,50

Purple Prince

€ 2,50

Een bossige plant met mooie, kleine paarse bloemen. De pepers zijn medium heet en veranderen van donkerpaars in rood als ze volwassen zijn. Een mooie eetbare dwerg sierplant. Ideaal voor kweken in potten,  patio's en hangmanden!

Capsicum Annuum

8,000 - 10,000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

 

 

🇬🇧

 

A bushy plant with beautiful, small purple flowers. The peppers are medium hot and change from dark purple to red when they are mature. A beautiful edible dwarf ornamental plant. Ideal for containers, pots, patios and hanging baskets!

Capsicum Annuum

8,000 - 10,000 Scoville Heat Units

Contains: 10 seads

De Santa Fé Grande chilipeper, ook bekend als "Yellow hot chili pepper" en de "Guero chili peper",  is een zeer productieve cultivar die wordt gebruikt in het zuidwesten van de Verenigde Staten . De planten zijn bestand tegen tabaksmozaïekvirus . De conische, stompe vruchten zijn ongeveer 2 in (5,1 cm) lang. Ze rijpen van lichtgeel tot feloranje of vurig rood. Het fruit van Santa Fe Grande heeft een licht zoete smaak en is redelijk mild in scherpte

Capsicum Annuum

Inhoud:10 zaden

0 - 999 Scoville Heat Units

Shata Baladi

€ 2,95

Shata Baladi

€ 2,95

Een chilipeper uit het land der farao's: Egypte! Een lekker aromatisch pepertje die meervoudig wordt gebruikt in de Egyptische keuken, Egyptenaren gebruiken deze vooral voor salsa's en om in te maken (azijn, water enz)

 

Capsicum Annuum 

SHU onbekend, zeer heet!

Inhoud: 10 zaden

Thai Dragon

€ 2,75

Thai Dragon

€ 2,75

De Thai Dragon chili komt uit Zuidoost-Azië en daar de meest gebruikte chili. In Thailand worden ze ook "Prik" genoemd, hoewel er veel verschillende soorten zijn. De Thai Dragon kan hier ook gemakkelijk worden gekweekt: hij is behoorlijk resistent, vormt kleine, compacte struiken en produceert een verscheidenheid aan vruchten.

De smalle, langwerpige vruchten zijn dunwandig, volwassen in een helder rood en zijn ideaal voor drogen en invoegen. In Thailand worden de vruchten zowel gegeten in groene als rode rijpheid en zijn onmisbaar in een goede Thaise curry. Ze hebben een fruitig aroma en een intense, langdurige scherpte. Ook is deze variëteit zeer geschikt om in potten te kweken en is door haar formaat ook ideaal op de vensterbank!

Capsicum Annuum

25,000 - 80,000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

 

🇬🇧

The Thai Dragon chili comes from Southeast Asia and the most used chili there. In Thailand they are also called "Prick", although there are many different types. The Thai Dragon can also be easily cultivated here: it is quite resistant, forms small, compact shrubs and produces a variety of fruits.

The narrow, elongated fruits are thin-walled, mature in a bright red and are ideal for drying and inserting. In Thailand the fruits are eaten in both green and red ripeness and are indispensable in a good Thai curry. They have a fruity aroma and an intense, long-lasting sharpness. This variety is also very suitable for growing in pots and because of its size is also ideal on the windowsill!

Capsicum Annuum

25,000 - 80,000 Scoville Heat Units

Contain: 10 seeds

Uitverkocht

Thunder Mountain Longhorn

€ 2,25
Uitverkocht

Dit is een spectaculair lange, dunne peper en kan wel 40 cm (kronkelend) lang worden! De planten blijven redelijk compact: ongeveer 1 m hoog, waardoor deze goed in een pot kan groeien. Het geldt wel als de verbeterde ‘Long Cayenne’ en erft in elk geval diens milde hitte en zoete smaaktonen. De peper komt uit de Chinese provincie Guizhou, waar de vruchten meestal na zondroging worden gerookt: een unieke smaak!

 

Capsicum Annuum

50.000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

 

🇬🇧

This is a spectacularly long, thin pepper and can grow up to 40 cm (winding)! The plants remain fairly compact: around 1 m high, which means that they can grow well in a pot. It does count as the improved "Long Cayenne" and at least inherits its mild heat and sweet taste tones. The pepper comes from the Chinese province of Guizhou, where the fruits are usually smoked after sun drying: a unique taste!

 

Capsicum Annuum

50,000 Scoville Heat Units

Content: 10 seeds

De vruchten van deze mini-paprika's zijn net zo schattig als de kleine fee uit het sprookje, ook zijn ze heerlijk zoet!

 

Capsicum Annuum 

Inhoud: 10 zaden

Topepo Rosso

€ 1,95

Topepo Rosso

€ 1,95

 

Mediterane bolronde minipaprika in de vorm van een (kleine) vleestomaat! Al vanaf het midden van de 19e eeuw ontstond deze soort uit de matig hete pimento peper. Het resultaat is een lekker zoet, knapperig paprikaatje met een leuke vorm. Ook ideaal voor de potteelt dus! „Liefdesappel” is de eerste Nederlandse benaming voor „Tomaat”.

 

Capsicum Annuum

Inhoud: 10 zaden

 

🇬🇧

Mediterraneanround mini pepper in the shape of a (small) beef tomato! This variety originated from the moderately hot pimento pepper from the middle of the 19th century. The result is a nice sweet, crispy sweet pepper with a nice shape. Also ideal for pot cultivation! "Love apple" is the first Dutch name for "Tomato".

 

Capsicum Annuum

Content: 10 seeds

Yolo Wonder

€ 2,00

Yolo Wonder

€ 2,00

'Yolo Wonder', geïntroduceerd in 1952 door de Campbell Soup Company, is een open bestuiving van de heirloom 'California Wonder'. 'Yolo Wonder' geeft groot, blok - gevormd fruit en is bestand tegen tabaksmozaïekvirus. Goede bladbedekking voorkomt zonnebrand. Deze variëteit verandert van groen naar rood en voegt onderweg zoetheid toe.

Capsicum Annuum 

Inhoud: 10 zaden

 

 

🇬🇧

'Yolo Wonder', introduced by the Campbell Soup Company in 1952, is an open pollination of the heirloom of 'California Wonder'. 'Yolo Wonder' gives large, consistently shaped fruit and is resistant to tobacco mosaic virus. Good leaf cover prevents sunburn. This variety changes from green to red and adds sweetness along the way.

 

Capsicum Annuum 

10 seeds