Deze prachtige, pittige pompoentjes afkomstig uit Brazilië groeien aan een hoge, warrige plant. Als je de plant genoeg ruimte en aandacht geeft, verzeker je jezelf van een vlammende oogst met Halloween!

De planten worden zo’n 90 cm hoog maar niet heel breed. Geeft een gemiddeld goede opbrengst aan pepers die rijpen van donkergroen naar felrood. De pepers zijn flink heet en hebben een heel zuiver en fris aroma, daarom ook zeer geschikt voor gerechten met vis of kip en groenten.

 

Capsicum Baccatum 

15.000 - 40.000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

Uniek, stervormig fruit. De baccatum-pepersoort is afkomstig uit Peru, maar deze variëteit werd gedomesticeerd in Brazilië. In Brazilië noemt men de Starfish 'Pitanga' wat letterlijk vertaald 'kers' betekend. De Brazilian Starfish heeft een complexe bloemen- en fruittonen die perfect worden gecompenseerd door middelmatige hitte. Verwacht verrassingen bij het snacken van deze peper. De vrucht varieert in warmte, maar vaak medium kruidig, soms meer dan die van jalapeños. Fruit is altijd sappig en vrij zoet!

 

Capsicum Baccatum

5000 – 30000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

 

🇬🇧

Unique, star-shaped fruit. The baccatum pepper variety comes from Peru, but this variety was domesticated in Brazil. In Brazil the Starfish is called 'Pitanga' which literally translated means 'cherry'. The Brazilian Starfish has complex floral and fruit tones that are perfectly compensated by moderate heat. Expect surprises when snacking on this pepper. The fruit varies in heat, but often medium spicy, sometimes more than that of jalapeños. Fruit is always juicy and fairly sweet!

 

Capsicum Baccatum

5000 - 30000 Scoville Heat Units

Content: 10 seeds

Aji Fantasy

€ 2,49

Aji Fantasy

€ 2,49

Mild aan de randen, ietwat heet in het midden; dat is wat de aji fantasy tot een unieke peper maakt. De variatie is ontwikkeld in Finland en kan in een pot een hoogte bereiken van ongeveer zestig centimeter. De vruchten hebben de vorm van een lantaarntje en kunnen vijf centimeter lang en twee centimeter breed worden. Ze beginnen groen en rijpen tot een lichtgele kleur. Rijp hebben ze een milde citrussmaak.

Capsicum Baccatum 

30.000 - 40.000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

 

Aji Little Finger

€ 1,95

Aji Little Finger

€ 1,95

Deze prachtige Baccatum uit Peru is een topper voor in een pot! De plant ontwikkeld tal van mooie oranje "vingers", die een gemiddelde scherpte hebben. De aromatisch-fruitige smaak maakt ze ideaal voor salsa's, sauzen en ze drogen ook goed. De planten zijn gemakkelijk op te potten en kunnen de hele winter achter het raam doordragen. Het jaar erna terugsnoeien en weer lekker laten groeien!

 

Capsicum Baccatum

4.000 - 5.000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

 

Uitverkocht

Malawi Peppadew

€ 2,50
Uitverkocht

Malawi Peppadew

€ 2,50

Dit is niet de Zuid-Afrikaanse Peppadew peper, want deze is gepatenteerd, maar, wel een zeer goed lijkende variëteit uit zuidelijk Afrika! Alle eigenschappen van de bekende snack-pepertjes: bijna kersrond, een tikkeltje heet, zoet en aromatisch, heerlijk gevuld met smeerkaas!

Capsicum Baccatum

1,200 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

Sugar Rush Peach

€ 2,50

Sugar Rush Peach

€ 2,50

Sugar Rush Peach is een geweldige chili-variëteit, gecreëerd door Chris Fowler in Wales. Er is mij verteld dat dit het enige perzikkleurige Aji-type is dat er is.
De pepers hebben een ronde vorm met zachte ribbels die aan het einde toelopen. Ze beginne licht limoengroen en eindigen in een mooie perzikkleur.
Net als veel van de Aji-variëteiten hebben ze een zeer lang seizoen en produceren ze veel van deze geweldige pepers tijdens het seizoen.
Je zult de naam begrijpen, wanneer je het proeft, want je krijgt een zoete rush van chili-sap. Wat een perfecte naam voor deze chili "Sugar Rush Peach"
Wat betreft smaak: ongelooflijk zoet en sappig! De meest zoete die we ooit hebben geprobeerd. Het is alsof je een beetje een zoete perzik neemt met een vleugje citrus.

 

Capsicum Baccatum

80,000 - 150,000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden

 

🇬🇧

Sugar Rush Peach is a great chili variety, created by Chris Fowler in Wales. We have been told that this is the only peach-colored Aji type there is.
The pods have a round shape with soft ridges that tap into the end. They start with a light lime green and end in a beautiful peach color.
Like many of the Aji varieties, they have a very long season and produce many of these great peppers during the season.
You will understand the name when you taste it because you get a sweet rush of chili juice. What a perfect name for this chili "Sugar Rush Peach"
In terms of taste: it is incredibly sweet and juicy. The sweetest we have ever tried. It's like taking a bit of a sweet peach with a hint of citrus.

 

Capsicum Baccatum

80,000 - 150,000 Scoville Heat Units

Contain: 10 seeds

Ubatuba Cambuci

€ 2,49

Ubatuba Cambuci

€ 2,49

De Ubatuba Cambuci komt oorspronkelijk uit Brazilië en krijgt zeer ongewone pepers. De peper is vernoemd naar de steden Ubatuba en Cambuci. Ze doen denken aan de Bishop’s Crown, maar zijn iets minder scherp. De planten worden zo’n 100 – 120 cm hoog en kunnen ieder 30 – 50 pepers krijgen. De pepers zijn ongeveer 4 cm in doorsnee. Na het ontkiemen duurt het ongeveer 90 - 100 dagen voordat de pepers rijp zijn. Een zeldzame peper!

 

Capsicum Baccatum 

500 - 1.000 Scoville Heat Units

Inhoud: 10 zaden