Met behulp van deze gratis compacte kweek gids kan iedere (beginnende) hobby kweker meteen aan de slag!

Tijdens het seizoen staat bitterzout garant voor fotosynthese, het omzetten van zonlicht via de bladeren van de plant in voeding in fructose en glucose of makkelijker ‘suiker’.  Het doet je planten beter groeien en het voorkomt neusrot.  Neusrot is de onaangename verrassing wanneer je tomaten, chilipeperd of paprika's onderaan rot worden en maanden van hoop en zorg de mist in gaat.

Waaruit bestaat Magnesiumsulfaat of Epsom Salt?

Epsom Salt is eigenlijk geen zout maar een natuurlijke samenstelling van ongeveer 10% Magnesium en 13% zwavel, vandaar Magnesiumsulfaat. De rest is residu en onbelangrijk.  Je kunt bitterzout makkelijk oplossen in water en planten kunnen het heel snel opnemen via het blad.  Bij jonge planten is het wel vrij agressief dus je kunt het beter opgelost in water toedienen zodat het via de wortels de planten bereikt.

 

Epsom Salt als bladvoeding

Bladspray tijdens het seizoen (na de uitplant).  Spray tot de bladeren nat zijn, overdrijf niet.  Bladvoeding werkt sneller dan voeding aan de voet van de plant.  Los 5 gram bitterzout op in 1 liter water en besproei je planten wekelijks.  Deze verhouding is niet té intens, je kan er weinig kwaad mee doen.  Kies je ervoor om maar maandelijks bitterzout als bladvoeding te gebruiken (ben je langer op reis bvb en wil je het voor je plant opzichters eenvoudig houden) verdubbel de dosis van 5 naar 10 gram per liter en sproei 1 keer per maand.  Start met bladvoeding wanneer je de eerste bloemetjes ziet.  Start ook met de 5 gram per liter mix en als je planten dan vruchten ontwikkelen kun je naar de 10 gram mix overstappen die je dat maar 1 keer per maand toedient.

 

Epsom Salt aan de voet van de planten

Doorheen het seizoen : Strooi 1 eetlepel Magnesiumsulfaat per 30 cm hoogte van je plant aan de basis of de stam van je plant.  Een Capsicum plant van 60 cm hoog, mag je dus twee eetlepels toevoegen.  Start bij het verspenen in potgrond en herhaal om de 6 weken tot op het einde van de oogst.


Netto inhoud: 100 gram

 

 

 

Wat maakt Pepper Boost Bio zo speciaal?

Deze innovatieve Pepper Boost Bio meststof is een volledig organisch product dat voor 50% uit schapenwol bestaat. Samen met andere organische voedingsstoffen, die snel absorbeerbaar zijn, wordt de wol tot meststofkorrels geperst. Deze samenstelling geeft de meststof een onmiddellijke en langdurige werking van 5 maanden. Zo volstaat 1 bemestingsbeurt per seizoen.

Bovendien hebben de Pepper Boost Bio meststoffen een hoge wateropslagcapaciteit. De korrels houden het water zeer gemakkelijk vast, waardoor ze opzwellen. Hierdoor krijgt de bodem een luchtige structuur, wordt de vorming van humus bevorderd en zijn de planten beter bestand tegen droogte.


Pepper Boost Bio Meststof met schapenwol voedt je planten 5 maanden lang en zorgt voor een mooie en rijke oogst. Eén toepassing per seizoen volstaat. De 100% natuurlijke ingrediënten verbeteren niet alleen de weerstand van uw planten, ze verbeteren ook de bodemstructuur en stimuleren het bodemleven.

 

Samenstelling


Samengestelde organische meststof NPK-(S) 6-3-5 (5).

  • 6 % Stikstof totaal (N) waarvan 5,6 % organisch gebonden stikstof afkomstig van schapenwol, vleesbeendermeel, haarmeel, vinasse, meel van oliekoeken, cacaodoppen en melasse
  • 3 % Fosforzuuranhydride (P2O5) oplosbaar in mineraal zuur afkomstig van vleesbeendermeel, meel van oliekoeken, cacaodoppen, melasse en beendermeel.
    3 % oplosbaar in water en neutraal ammoniumcitraat
  • 5 % Kalium oxide (K2O) oplosbaar in water.
  • 5 % Zwaveltrioxide (SO3) totaal waarvan 4 % oplosbaar in water.

Chloorarm.
55% Organische stof afkomstig van schapenwol, vleesbeendermeel, haarmeel, melasse, meel van oliekoeken, cacaodoppen en vinasse. Bevat dierlijke bijproducten. Bevat Categorie 3.

Netto inhoud: 100 gram 

Uitverkocht

Pepper Boost

€ 2,50
Uitverkocht

Pepper Boost

€ 2,50

De parels van Pepper Boost zijn zo ontwikkeld dat ze de kunstmest alleen aan de plant afgeven als dat nodig is. Hoe warmer en vochtiger de aarde van de plant is, des te meer meststof wordt vrijgegeven!

Zeer eenvoudig in gebruik: strooi aan het begin van het seizoen de meststof- 1x 20 per plant- , geef royaal water en zet de plant op een goed belicht plekje. Één portie Pepper Boost-meststof is voldoende voor één plant gedurende het hele seizoen (7-10 liter pot)
Bewaar in een koude en droge ruimte.

 

Netto inhoud: 100 gram 

Uitverkocht

Snoeischaar

€ 2,25
Uitverkocht

Snoeischaar

€ 2,25

Een fijn in de hand liggende snoeischaar met een handig compact formaat.

Super handig flessen broesje!

Komt een mooi zacht broesje uit. Ideaal om jouw jonge zaailingen of net gezaaide zaden te bewateren!

Plant labels

€ 1,50

Plant labels

€ 1,50

Handige witte etiketten voor het labelen van uw planten, ideaal voor zaailingen!
Gebruik potlood om te markeren, omdat andere penmarkeringen na verloop van tijd gemakkelijk oplossen, zo kun je ze jaren herbruiken!

Afmeting: 10 x 1,6 cm
Hoeveelheid: 20 stuks

Ziplock zakjes, onmisbaar voor iedere hobby - kweker! 

Deze zakjes zijn van goede kwaliteit, de dikte van het plastic is 0,12 millimeter.

Inhoud: 50 ziplock zakjes

Afmetingen: 4 cm X 6 cm

Uitverkocht

Ziplock zakjes

€ 1,00
Uitverkocht

Tijdelijk uitverkocht!

Ziplock zakjes, onmisbaar voor iedere hobby - kweker! 

Deze zakjes zijn van goede kwaliteit, de dikte van het plastic is 0,12 millimeter.

Inhoud: 50 ziplock zakjes

Afmetingen: 5 cm X 7 cm